Augmented Reality (AR),  Big Data en spraaktechnologie: een greep uit een paar technologische ontwikkelingen en innovaties waar ondernemers de komende jaren mee te maken krijgen. Technologie gaat een steeds belangrijkere rol spelen in het bedrijfsleven. Door nieuwe mogelijkheden zijn ondernemers steeds meer in staat om hun product of dient af te stemmen op de consument. Een goed voorbeeld hiervan is AR: consumenten kunnen door middel van AR bijvoorbeeld virtueel hun eigen huis inrichten. Daarnaast is de consument steeds beter te bereiken door Big Data-analyses. Er is veel data bekend over de personen die je website bezoeken, iets ‘like’ of delen op  Facebook, Twitter of LinkedIn. Echter moet deze data efficiënt worden ingezet om de consument beter te bereiken.

De ondernemer die op de juiste manier weet te investeren in nieuwe technologieën en innovaties, zal de concurrentie achter zich laten.  Hiervoor is tijd, kennis en verdieping nodig. Ondernemers moeten dit niet onderschatten. Veel organisaties kiezen er voor om zich optimaal te richten op de implementatie van de technologie in hun kernactiviteit. Personeelsadministratie, werkgeverslasten en financiële verplichtingen,  blijven hierdoor daarom wel eens liggen. Uiteraard blijft dit ook een belangrijk aspect van de dienstverlening naar zowel je klanten als het personeel. Het uitbesteden van het juridische werkgeverschap in de vorm van payroll kan hierbij een oplossing bieden.